Benjamin Ingrosso och Sarah Klang bland Storytels exklusiva artistporträtt inför Way Out West

20 maj 2024 - Senast uppdaterad 31 maj 2024

Storytel släpper exklusiva porträtt av fem av affischnamnen för sommarens Way Out West. Musikdokumentärerna On the road, om och med Benjamin Ingrosso, Annika Norlin, Sarah Klang, Fred again.. och Andre 3000, finns ute i tjänsten den 31 maj.
I det första avsnittet berättar Benjamin Ingrosso om de höga kraven han ställer på sig själv, och om viljan att överbevisa barndomens nätmobbare.
– De ska inte få vinna, säger Ingrosso i intervjun.

 

I samarbete med Way Out West släpper Storytel artistporträtt av några av de stora namn som är klara för musikfestivalen i Göteborg i sommar. Fem entimmesdokumentärer med exklusiva artistintervjuer ges ut under samlingsnamnet On the road – Berättelser om livet på och bakom scenen

Artisterna som medverkar är affischnamn som svenska Benjamin Ingrosso, Annika Norlin och Sarah Klang, den brittiska housestjärnan Fred again.. och den amerikanska Outkast-rapparen André 3000. Journalisten Patrick Stanelius guidar lyssnarna genom artisternas liv och karriärer.

 – I On the road får man lära känna fem högaktuella artister på ett delvis nytt sätt. Det känns lite som att få sitta med i turnébussen själv och höra om allt som pågår bakom scenen. En perfekt uppladdning inför sommarens konserter i Slottsskogen, säger Alex Dominici, exekutiv producent för On the road på Storytel. 

Först ut är avsnittet med Benjamin Ingrosso, i dag en av landets mest hyllade och populära artister och låtskrivare. Men vägen dit har varit allt annat än spikrak. I den öppenhjärtiga intervjun berättar han om att födas in i showbiz, att fostras av gräddan av svensk underhållningsindustri – och att hatas på sociala medier. 

– Jag fick en hatsida på Facebook när jag var nio. Det var rätt tufft, tror jag nu i efterhand. Plötsligt fanns det en Facebooksida med tiotusen följare, “Alla vi som hatar Benjamin”, berättar Benjamin Ingrosso, som redan före tio års ålder vunnit Lilla Melodifestivalen, turnerat med Diggiloo och medverkat i ett gäng teateruppsättningar.

Men i samma unga ålder började han också tvivla på sin talang och på sina framtidsdrömmar. Det sågs inte längre som coolt att hålla på med teater, killarna i klassen spelade fotboll. Och gliringar och nedlåtande kommentarer från främlingar på internet påverkade honom.

– Där och då tappade jag en lycka i mitt liv, konstaterar han i On the road.

On the road – Berättelser om livet på och bakom scenen produceras av Dist och släpps exklusivt på Storytel den 31 maj. Presslyssning kommer på Storytels presstjänst inom kort.Fakta: On the road med…

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso föddes in i rampljuset och fostrades av gräddan av svensk underhållningsindustri. Som son till artisten Pernilla Wahlgren och dansaren Emilio Ingrosso, och barnbarn till skådespelarna Christina Schollin och Hans Wahlgren, växte han upp i hjärtat av showbiz.
I dag är han en av Sveriges mest hyllade och populära artister och låtskrivare. Men vägen dit har bitvis varit både brant och snårig.
– Varför ville jag bli popstjärna? För att jag lovade mig själv det när jag var liten. Den där lilla killen hade stora drömmar. Det har tagit år av hårt arbete och dörrar som har öppnats och stängts, berättar Benjamin Ingrosso i On the road.
Den 10 augusti spelar han på Way Out West.

Annika Norlin
Annika Norlin är artisten, låtskrivaren, journalisten och författaren som föddes 1977 i Östersund. Hon har med stor framgång släppt musik, både under eget namn och under artistnamnen Hello Saferide och Säkert! sedan debuten 2005. Hon har genom åren blivit flerfaldigt prisad för sina låttexter, och parallellt med albumsläppen har Annika Norlin också gett ut böcker. Hennes skönlitterära debut, novellsamlingen Jag ser allt du gör, gavs ut 2020, och 2023 romandebuterade hon med Stacken.
I april släppte Annika Norlin albumet En tid att riva sönder tillsammans med kompositören Jonas Teglund, och i sommar turnerar duon i Sverige med ett stopp på Way Out West den 9 augusti.    

André 3000
Rapparen, musikproducenten och skådespelaren André Lauren Benjamin, mer känd som André 3000, är ena halvan av den framgångsrika hiphopgruppen Outkast. Han föddes i Atlanta 1975 och har under sin långa karriär prisats med sju Grammys. Det senaste albumet, helinstrumentala New Blue Sun, hyllades av musikrecensenterna när det släpptes i november förra året. Det drygt tolv minuter långa öppningsspåret med titeln I Swear, I Really Wanted to Make a ‘Rap’ Album But This Is Literally the Way the Wind Blew Me This Time slog rekord på topplistan Billboard Hot 100 som den längsta låt som kommit in på listan. Genomsnittslängden på en hitlåt på listan var förra året tre minuter och femton sekunder.
Den 10 augusti spelar André 3000 på Way Out West.

Sarah Klang
31-åriga låtskrivaren och artisten Sarah Klang föddes i Göteborg 1992 och debuterade med singeln Sleep 2016. Två år senare släpptes hennes första album Love in the milky way som utsågs till Årets album vid Grammisgalan 2018. Sedan dess har hon hunnit släppa tre fullängdsalbum till, Creamy blue, Virgo och Mercedes, och turnera genom Europa. Det senaste albumet handlar om att bli mamma, och titelspåret Mercedes – vilket också är Sarah Klangs dotters namn – kom till kort efter att hon fått veta att hon var gravid.
Den 8 augusti spelar hon på Way Out West.

Fred Again..
Fred Gibson, känd under artistnamnet Fred Again.., är en 30-årig musikproducent, sångare, DJ, multiinstrumentalist och låtskrivare från London. Han har samarbetat med en lång rad producenter och skrivit hitlåtar åt artister som Ed Sheeran, Rita Ora och Clean Bandit, men de senaste åren är det musiken han skapat åt sig själv som har tagit världen med storm.
Han skriver musik om sin omgivning, i sin omgivning, med samplingar från sin omgivning. Låtarna blir till på tunnelbanan, på klubben, i parken eller på ett hustak, och han har spelat utsålda konserter på festivaler som Glastonbury och Coachella såväl som i operahuset i Sydney och Madison Square Garden i New York.
Den 9 augusti spelar han på Way Out West.

 

 

Kontakter

Therese Lindström

Head of PR Nordics