Gå till huvudinnehåll

Storytel firar Sune 40 med stort tårtkalas på Bokmässan

9 september 2024

Välkommen på 40-årskalas! Lördagen den 28 september firar Storytel att Sveriges mest älskade tjejtjusare Sune fyller jämnt. Författaren Sören Olsson är på plats och berättar om hur han och Anders Jacobsson skapat ett barnboksuniversum som är och har varit relevant för generationer av läsare.

Kalaset äger rum i Storytels monter på Bokmässan, där det bjuds på tårta och festligheter.

 

Sagan om Sune inleddes för ganska precis 40 år sedan, med just Sagan om Sune, och fortsätter att engagera läsare och lyssnare med oförminskad kraft. Anders Jacobssons och Sören Olssons Sune-serie är den mest lyssnade svenska barnboksserien i Storytels katalog.

Ordet “Sune” söks på mer än 1000 gånger per dag på Storytel Sverige. Och den som söker skall finna – totalt finns hittills 51 Sune-böcker tillgängliga för lyssning och läsning. Det motsvarar mer än 150 timmar lyssning, allt som allt.
Att serien är uppskattad märks också på de höga betygen från lyssnarna: i snitt har titlarna fått 4,5 av 5 möjliga stjärnor.

I augusti släpptes den senaste Sune-boken Festfixaren Sune på Storytel, och redan första veckan efter släpp var ljudboken den tredje mest lyssnade barntiteln i tjänsten.

Sune är en jubilar som ska firas! Under årets Bokmässa bjuder Storytel in till ett hejdundrande tårtkalas i montern. Under firandet får besökarna också träffa författaren Sören Olsson, som berättar den fantastiska historien om en barnbokskaraktär som skapat läslust i fyra decennier.

 

Lördag den 28 september
Sunes 40-årskalas i Storytels monter, B08:22

12:00 Födelsedagstårta

12:30 Författarsamtal: Sören Olsson berättar sagan om Sune, den älskade barnbokskaraktären som väckt läslust hos generationer. Moderator: Tove Andersdotter

Sören Olsson intervjuas också om Sune-jubileet på En liten scen på Bokmässan, fredagen den 27 september 10:00.

 

Kontakter

Andrea Kåberger

Event Manager


Therese Lindström

Head of PR Nordics