Gå till huvudinnehåll

Sammy Jeridi till Storytel och Norstedts – Ny spänningsserie släpps i januari

26 september 2024 - Senast uppdaterad 7 oktober 2024

Storytel Original har skrivit avtal med den bästsäljande och prisade författaren Sammy Jeridi. I januari släpps den första delen i en nyskriven spänningsserie för ljud exklusivt på Storytel.
Sammy Jeridi är dessutom senare under året bokaktuell även på Norstedts.

 

Sammy Jeridi flyttar till Riddarholmen! Den framgångsrika spänningsförfattaren är under 2025 aktuell med boksläpp både på Storytel Original och på Norstedts.
I januari 2025 kommer Dödsmärkt, den första delen i en helt ny spänningsserie skriven direkt för ljud och som släpps exklusivt på Storytel.
Berättelsen handlar om Ibbe, en omtyckt taxiförare som lever ett ensamt liv i Sundbyberg. När han en dag plockar upp en stamkund förändras allt. Kunden är i upplösningstillstånd och berättar att han med stor sannolikhet kommer att bli misstänkt för ett mord på en kvinna. Men han hävdar sin oskuld.
Samtalet triggar igång ett mörker från det förflutna som ligger djupt begravt inom Ibbe.
Vem är egentligen den glade taxichauffören, och vad är det för hemligheter han bär på?

– Spännande, nervkittlande, obehagliga scener i ett explosivt tempo präglar Dödsmärkt, men den innehåller också värme och charm. Att ingå avtal med några av Sveriges bästa förlagshus var ett naturligt steg i mitt författarskap, och tajmingen kändes rätt. Tillsammans med Storytel och Norstedts väntar nya höjder som författare. Jag är supertaggad inför detta samarbete, säger Sammy Jeridi.

– Sammy Jeridi har en passion och ett driv i sitt berättande som är helt unikt. Det här är ett oerhört spännande författarskap som vi är väldigt glada över att få vara med och förvalta. Jag ser mycket fram emot hans nya spänningserie och att se Ibbe ta en självklar plats bland de svenska spänningshjältarna, säger Helena Gustafsson, Chief Content Officer på Storytel.

Senare under 2025 är Jeridi även bokaktuell på Norstedts. Det innebär att författaren flyttar hela sin utgivning till förlagshuset på Riddarholmen.

– Sammy Jeridi har på kort tid byggt upp ett otroligt starkt författarskap som vi ser fram emot att få vara med att föra till nya höjder. Hans sätt att skapa starka karaktärer i en spänningsdriven miljö har imponerat stort på mig, säger Håkan Bravinger, förlagschef på Norstedts.

Sammy Jeridi debuterade 2020 med Ghettokungen och sedan dess har ytterligare fem delar släppts i serien. Den senaste, Ghettokrig, gavs ut i juni 2024. Tre av titlarna har varit finalister i Storytel Awards – Stora ljudbokspriset, och 2023 utsågs han till vinnare med Ghettoprinsessan, uppläst av Jonas Malmsjö.


För intervjuförfrågningar, kontakta therese.lindstrom@storytel.com. Sammy Jeridi kommer till Bokmässan i Göteborg.

Kontakter

Therese Lindström

Head of PR Nordics