Martin Wallström läser ny Sherlock-trilogi på Storytel

27 november 2023 - Senast uppdaterad 28 februari 2024

Världens mest ikoniska och älskade detektiv är redo för nya äventyr. Nu kommer Den röda cirkeln, första delen i Storytels efterlängtade Sherlock Holmes-trilogi Becoming Sherlock.
Den högaktuella skådespelaren Martin Wallström ger röst åt berättelserna på svenska.
Den röda cirkeln släpps exklusivt på Storytel den 7 december.

Vi befinner oss i ett nedgånget London, fyrtio år in i framtiden. John Watson har återvänt från sin tjänstgöring som militärläkare i Afghanistan och bor ensam i en förfallen del av staden. På väg hem från jobbet en kväll snubblar han över en svårt misshandlad man. Mannen är medvetslös och naken, och när han vaknar upp saknar han minne.
Samtidigt inträffar ett terrordåd med hundratals dödsoffer i centrala London.
Den mystiske mannen i Watsons hem vet inte vem han är eller varifrån han kommer, men det visar sig snart att han är en utmärkt detektiv – och att det finns en gåta som måste lösas.

Så inleds Den röda cirkeln, första delen i den helt nya Sherlock Holmes-trilogin Becoming Sherlock. Ljudboken släpps på elva språk den 7 december. Den svenska uppläsningen görs av skådespelaren Martin Wallström, dubbelt aktuell i vinter då han också gör huvudrollen i Beck – Inferno på TV4 Play.

– När jag först fick frågan var jag ärligt talat tveksam. Går det att göra en ny take på Sherlock Holmes, och ska man verkligen göra det? Men sedan började jag läsa manuset och insåg redan efter fyra sidor att det här är en genial version. Det är otroligt välskrivet, och man har verkligen lyckats fånga och förvalta karaktärerna, säger Martin Wallström.

– Sherlock är en superhjälte, vad som än händer så kommer han att kunna lösa det. Och det gör att man är så trygg som läsare.

Trilogin är resultatet av det exklusiva avtal som Storytel 2021 ingick med The Conan Doyle Estate för att utveckla nya Sherlock Holmes-berättelser skrivna för ljud. Ljudböckerna är skrivna av den uppmärksammade spänningsförfattaren Sarah J Naughton, under kreativ ledning av den bästsäljande tv-, film- och romanförfattaren Anthony Horowitz.

– Anthony kom med den ursprungliga idén och ramen för de två första berättelserna. Jag älskade dem omedelbart. Vi jobbade kapitel för kapitel och möttes för intensiv brainstorming. I slutet av processen skickades manuset till The Conan Doyle Estate för godkännande. Vi var både glada och lättade över att de gillade det så mycket, berättar Sarah J Naughton.

– Becoming Sherlock tar dessa älskade karaktärer – Holmes, Watson, Mrs Hudson, Lestrade – och placerar dem i en fiktiv framtid. För läsaren betyder detta att allt är både bekant och obekant samtidigt, och jag hoppas att denna återupptäckt kommer att vara både utmanande och underhållande, säger Anthony Horowitz.

– Vi är väldigt glada och stolta över att äntligen få presentera detta fantastiska nya Sherlock-äventyr för ljudbokslyssnarna, säger Helena Gustafsson, Chief Content Officer på Storytel.

Becoming Sherlock: Den röda cirkeln släpps på Storytel den 7 december.

Kontakter

Corinna Björk

PR Manager Sweden


Therese Lindström

Head of PR Nordics