Erik Engelv följer upp succédebuten med ny roman på Storytel

3 juli 2023 - Senast uppdaterad 28 februari 2024

Erik Engelv debuterade med självbiografin Jag är inte död som gavs ut på Storytel 2021. Hans berättelse om hur hans familj dödförklarade honom när han kom ut som homosexuell berörde många människor – och gav honom själv mersmak för skrivandet.
Nu skriver han sin andra ljudbok för Storytel Original, med planerad utgivning 2024.

 

Erik Engelvs självbiografiska berättelse Jag är inte död, om att växa upp som Jehovas vittne och tvingas välja mellan sin familj och att leva sitt liv fullt ut, skapade mycket uppmärksamhet när den gavs ut på Storytel 2021. Många människor berördes av Eriks historia om hur hans familj helt bröt kontakten med honom när han valde att komma ut som homosexuell. Jag är inte död nominerades bland annat till Årets bok vid QX Gaygala 2022.

Nu har Storytel skrivit avtal med Erik Engelv om ytterligare en ljudbok. Den här gången blir det en roman med självbiografiska inslag.

– Man kan beskriva den som en dagbok över en februarivecka som blev upptakten till min skilsmässa. Det är en skildring av en resa jag gör, både bokstavligt och emotionellt, där det inte är jag som kör bilen och det inte är min man jag delar säng med. Den handlar om vad som händer när gränsen mellan fantasi och verklighet suddas ut, berättar Erik Engelv.

– Jag låter lyssnaren göra resan tillsammans med mig och se vad hen själv skulle göra i samma situation.

– Vi är överlyckliga över att Erik har gett oss förtroendet att förvalta även denna tankeväckande och vackra historia, och över att få vara med när han tar nästa steg i sitt författarskap, säger Annika Seward Jensen, publicistisk chef på Storytel Original Sverige.

Ljudboken, som går under arbetstiteln För evigt kär, har planerat släpp på Storytel sommaren 2024.