Ebba Andersson berättar om karriärens vändpunkt i ny ljudbok på Storytel

28 mars 2024

Hon skulle stå på prispallen och ta emot karriärens första individuella OS-medalj. I stället fann sig Ebba Andersson plötsligt i sitt livs brantaste uppförsbacke.
I självbiografin Från OS-storm till VM-guld berättar en av Sveriges största idrottsstjärnor om det dramatiska sammanbrottet vid OS i Peking 2022 – och vägen tillbaka till toppen.
Från OS-storm till VM-guld släpps exklusivt på Storytel den 30 april.

 

I bitande kyla och gnistrande sol över OS-tävlingarna norr om Peking körde Ebba Andersson den sista biten mot mål. Medaljen var så nära att hon nästan kunde ta på den. Hon låg trea med klart försprång och var på väg mot ett av sitt livs största karriärmål.

Men något gick fel. Det som hon ägnat så mycket tid åt att förbereda sig för rasade samman, och drömmen om den individuella OS-medaljen gick i kras.

I självbiografin Från OS-storm till VM-guld, skriven tillsammans med Marie-Anne Knutas, berättar årets Jerringpristagare Ebba Andersson om kollapsen vid OS i Peking 2022. Men kanske framför allt om vägen tillbaka och om de drömmar och mål som driver henne.

– OS i Peking blev en vändpunkt för mig. Vad som kan ses som ett misslyckande var något som jag lärde mig otroligt mycket av, och det är vad elitidrott handlar om, att lära känna sina begränsningar och hur man utmanar dem. Jag vill dela med mig av hur jag vände om igen, och berätta om känslan av platt fall och den ännu större känslan av framgång, säger Ebba Andersson. 

26-åriga Ebba Andersson är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika landslagsskidåkare, med bland annat individuella VM-guld, världscupsegrar och OS-stafettmedaljer på sitt CV. 

– Ebba ger oss en unik, men samtidigt ödmjuk, inblick i en elitidrottares vardag. Vad driver en människa att ge sitt allt för att bli snabbare, starkare, bättre? Vad krävs för att nå den absoluta toppen? Det här är en berättelse om att hantera motgångar och utmaningar, och jag tror att även vi som inte är atleter kan ha mycket att lära av Ebbas erfarenheter, säger Johan Littorin, Sverigechef på Storytel.

Ljudboken Från OS-storm till VM-guld, inläst av Ebba själv, släpps exklusivt på Storytel den 30 april. Recensionslyssning kommer via presstjänsten och intervjutillfällen erbjuds närmare inpå släpp.

 

Kontakter

Therese Lindström

Head of PR Nordics