Gå till huvudinnehåll

Anna Jansson i topp – och Det slutar med oss klättrar på Storytels topplista efter biopremiären

2 september 2024

Anna Janssons senaste deckare Gå över lik är månadens mest lyssnade ljudbok på Storytel Sverige. Men bland de nyutgivna titlarna högt upp på listan hittar vi också en ljudbok med några år på nacken: Colleen Hoovers Det slutar med oss.
Sedan biopremiären av filmen baserad på boken i augusti har det uppstått ett sug efter originalberättelsen som gavs ut på svenska på Storytel 2018.

 

Biopremiären av It ends with us, med Blake Lively och Justin Baldoni i huvudrollerna, har fått Colleen Hoovers roman att trenda på Storytel. Filmen är baserad på Hoovers uppmärksammade bok om blomsterhandlaren Lily och neurokirurgen Ryle, en berättelse som tar upp ämnet våld i hemmet, och som i sin tur är baserad på historien om författarens föräldrar.
Både sökningarna på titeln och lyssningarna på den svenska versionen av ljudboken, Det slutar med oss, har ökat kraftigt i augusti, och ljudboken har klättrat på listan över månadens tio mest lyssnade och lästa titlar. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining på svenska och släpptes på Storytel för sex år sedan.

En annan tydlig trend i månadens ljudbokssökningar är det stundande amerikanska presidentvalet. När Kamala Harris accepterade att bli demokraternas presidentkandidat ökade sökningarna på hennes namn på Storytel lavinartat, dock har inte lyssningar på ljudböcker om presidentkandidaten påverkat topp tio-listan.

 

Storytels topplista augusti 2024*

1. Gå över lik, Anna Jansson, uppläst av Fredde Granberg, Norstedts
2. Fyra famnar under marken, Christina Larsson, uppläst av Jonas Malmsjö, Romanus & Selling
3. Hembiträdet, Freida McFadden, uppläst av Gunilla Leining, Modernista
4. Själarnas illusionister, Tony Fischier, uppläst av Jonas Malmsjö, Lind & Co
5. Kodnamn Skuld, Mikael Ressem, uppläst av Jonas Malmsjö, Lind & Co6.
6. Det slutar med oss, Colleen Hoover, uppläst av Gunilla Leining, Bonnier Audio
7. Han ägde mig: En sann berättelse om att överleva en mans våld, Carola Jansson och Leone Milton, uppläst av Carina Ehrenholm, Lind & Co
8. Mord i kräftornas tid, Anna Ihrén, uppläst av Fredde Granberg, SAGA Egmont
9. Kymlinge, Maria Fallström, uppläst av Sofia Berntson, Lind & Co
10. Ankomsten, Natalie Normann, uppläst av Kajsa Linderholm, Storyside

*Topplistan baseras på antal avslutade lyssningar 1-31 augusti 2024

 

Kontakter

Therese Lindström

Head of PR Nordics