Gå till huvudinnehåll

Amanda Schulman och Pascal Engman startar ljudboksklubb

3 september 2024 - Senast uppdaterad 12 september 2024

Amanda Schulman och Pascal Engman startar den gemensamma podden Bokklubben i samarbete med Storytel och Perfect Day Media.
– Jag har alltid velat vara med i en bokklubb så när detta projekt kom på tal kändes det direkt väldigt kul, och det känns spännande att utgå från ljudboksformatet. Förhoppningsvis innebär det att så många som möjligt kommer vara med i vår klubb och lyssna tillsammans med oss under hösten, säger Amanda Schulman.
Bokklubben får premiär den 4 september.

 

I Pascal Engmans och Amanda Schulmans gemensamma ljudbokspodd Bokklubben är alla välkomna. Pascal Engman är den framgångsrika författaren som tillsammans med Amanda Schulman, framstående poddare och mediepersonlighet men även hon författare, diskuterar kritikerhyllade romaner såväl som fängslande självbiografier och succédeckare – allt med samma nyfikenhet och engagemang.

– Vi tar upp böcker som vi är nyfikna på och som vi tror kan leda till intressanta diskussioner. Och hittills måste jag säga att vi har lyckats väldigt bra. Amanda är otroligt rolig att ha en podd med, säger Pascal Engman.

Den första säsongen släpps i åtta avsnitt, och där nagelfars titlar som Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin, Syskonfejden av Moa Herngren och Annika Norlins Stacken.

– En av mina favoritsysslor under sommaren har varit att lyssna på romaner samtidigt som jag skrotat och städat i trädgården på Gotland. Det är det som är så spännande med just ljudböcker, att man kan lyssna på berättelser samtidigt som man gör andra saker. Ofta kan det addera något till upplevelsen och detta kommer vi att gå in mer på i podden, säger Amanda Schulman. 

Podcasten görs i ett samarbete mellan Storytel och Perfect Day Media, där ambitionen är att skapa en interaktiv lyssnarupplevelse.

– Ljudboken engagerar och skapar diskussion, inte minst för att det är ett format som rymmer så mycket och som kan låta så väldigt olika beroende på genre, gestaltning, ljudläggning och givetvis texten i sig. Vi ser ett ökat intresse för bokklubbar i Sverige, och som format är det ett fantastiskt sätt att dela upplevelsen av en ljudbok på. Vi är väldigt glada över att kunna presentera Bokklubben och hoppas att många ska inspireras och engageras av Pascals och Amandas samtal, säger Johan Littorin, Sverigechef på Storytel.


Bokklubben finns på Storytel och på övriga plattformar där poddar finns med start den 4 september. Förhandslyssning av första avsnittet finns på Storytels presstjänst.


Ljudböcker i Bokklubben:

Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin
Syskonfejden av Moa Herngren
Rebound av Marcella Marvec
Stacken av Annika Norlin
Sanningsberget av Therese Bohman
Trion av Johanna Hedman
Polisförhandlarna av Erica Luuk
Hämndprojektet av Jenny Jägerfeldt

 

Kontakter

Therese Lindström

Head of PR Nordics